Vores Brandstory - Et Fælles Budskab

Fredag, oktober 16, 2015

I løbet af foråret 2013 har vi talt med forskellige lokale ildsjæle om, hvordan de selv ser Limfjordslandet, og hvad det betyder for dem. Efter en hel del interviews og supplerende undersøgelser blev vores lille Limfjordshistorie til – Enjoy Limfjordens brandstory. (opdateret foråret, 2017)

Blæsten går frisk over Limfjordens vande. Og det har den gjort, så længe nogen kan huske. 180 km stille, men storslået natur. Tværs gennem Danmark og tværs gennem historien. Et imponerende skue fra Nordsøen i vest til Kattegat i øst. Et varieret fjordlandskab – småfjorde, bredninger, sunde, vige, strande, havne og øer – skabt over tusindvis af år. Vi ser Limfjorden som en destination med oplandet og byerne omkring som vigtige elementer for den samlede oplevelse. Derfor har vi også fokus på så meget mere end kun selve fjorden og det maritime.

Limfjorden er mere end enestående, og mange steder uberørt, natur. Limfjorden og oplandet har en historie. En historie om overlevelse, om sejhed og stolthed trods tidernes gunst og ugunst. Om udlængsel og sejlersind men også om de mange oplevelser i byerne tæt ved fjorden. Det er en historie uden de store monumenter. Uden pomp og pragt, men en historie der kan mærkes overalt. I de sindige indbyggeres skæve smil, i Limfjordsfortællingerne, i skibene i havnen, i fiskernes øjne og i snapsen på kroen og i hele limfjordsoplandet.

Ved Limfjorden træder man ind i en stemningsmættet kultur – rundet af en unik historie. I en kultur, hvor naturen nok er smuk, men først og sidst har været vejen til overlevelse. Hvor fiskeri og landbrug har skabt en civilisation med unikke karaktertræk. Et område der, uden at ret mange ved det, har verdens bedste vilkår for fisk og skalddyr. Og som i dag leverer råvarer i verdensklasse til de fineste og mest eksklusive restauranter. Både fra fjord og fra jord.

Limfjorden er ikke skabt til eller for turisterne. Den har altid været der. Som et vidnesbyrd om naturens kræfter, som et velbevaret stykke kulturhistorie, som en fin perle bag et hårdt ydre. I limfjordslandet er man noget særligt. Ikke som turist. Men som gæst. Ved Limfjorden og i limfjordslandet oplever man. Ikke med store armbevægelser, voldsomt eller højlydt, men med hele kroppen. Stille, roligt og helt tæt på. Med højt til himlen og plads til at puste ud.

Enjoy Limfjorden – return recharged

- Til vands og til lands.

Vi har fokus på Limfjorden, turismemulighederne og det tilhørende opland. Især på vores partnerkommuner Lemvig, Struer, Morsø, Skive og Holstebro. 

Del denne side

Fjordruten

Vi har planlagt 310 km cykeltur i Limfjordslandet til dig over hyggelige øer og gennem charmerende limfjordsbyer.