Oyster Week - en hyldest til verdens bedste østers fra det kolde nord

Danske østers i verdensklasse - Oyster Trophy Week er en fejring af sæsonstarten på de danske østers fra Vadehavet og fra Limfjorden med en festival med østersarrangementer i hele Danmark. Siden her vil blive opdateret med events løbende.

Festivalen løber fra 12. til 21. oktober. Find det rette østersevent for dig ved Limfjorden, Vadehavet eller i storbyerne Aarhus eller København!

Danmark har to slags østers. De danske Limfjordsøsters er en unik og verdenskendt delikatesse. Af mange betragtes den som verdens bedste østers. Det er den sidste store stamme af den oprindelige europæiske østers, der lever i Limfjorden. I resten af Europa er den europæiske østers ramt af sygdom og bestanden ødelagt af overfiskeri. Både turister og lokale flokkes nu også om de danske Vadehavsøsters, der findes i bankevis på den sydvestjyske havbund. Det er en stor naturoplevelse at vandre ud i Vadehavet ved lavvande og samle ind af de millioner af østers, som lever der. Det noget helt andet at spise vilde østers, end når de kommer fra køledisken.