Geopark Vestjylland

Enjoy Limfjorden har geoparken som et unikt naturområde, der er værd at besøge
Tirsdag, juli 5, 2016

Dette Geo Site fortæller historien om hvordan landskabet er formet af is, vand og vind over tusinder af år. Det er også fortællinger om, hvordan mennesker har levet i og udnyttet landskabet. Fortællingerne kan opleves på ruter og stier, i besøgscentre og gennem oplevelser med naturvejledere og guider eller gennem madoplevelser med lokale råvarer. Dette GeoSite bidrager også til at skabe lokal udvikling og identitet gennem samarbejde med partnere, undervisning og gennemførelse af projekter, der understøtter bæredygtig turisme. Geopark Vestjylland omfatter Lemvig, Struer og Holstebro Kommuner.

Geositet har Enjoy Limfjorden som et unikt naturområde, der er værd at besøge. Du kan læse mere om geoparken her: www.geoparkvestjylland.dk

Udover geoparken kandiderer flere af Enjoy Limfjordens naturområder på Mors og Fur netop nu til at blive stemplet som Unesco Verdensarv, Bog Bovbjergklinten er udpeget som internationalt Geo Site.

Del denne side

Du kan læse mere om geoparken her
Fakta

Der er i de sidste par år blevet arbejdet på at gøre Vestjylland (Lemvig, Struer og Holstebro Kommuner) til en GeoSite efter UNESCOs rammer. Området skal kunne bidrage til "den geologiske verdensarv". I alt findes der 100 geoparker under Global Geopark Network (UNESCO), hvoraf de 56 er i Europa. I skandinavien har Norge 2 geoparker, Finland 1 og ingen i Sverige, da Sverige eksempelvis fokuserer mere på deres eget nationalpark-system. I Danmark forholder det sig også sådan, og derfor er der indtil nu kun én goepark, nemlig Odsherred, der i november 2014 fik udnævnelsen. Det forventes, at Geopark Vestjylland bliver stemplet som Danmarks næste UNESCO GeoSite i løbet af de næste par år. Som UNESCO anerkendt GEO-park, er der større chance for at kunne tiltrække flere internationale turister og besøgende.

Oplevelser ved Limfjorden - Booking

Overnatninger, oplevelser og produkter. På vores bookingportal finder du masser af spændende muligheder.