Fjordruten

Torsdag, juni 11, 2015

Fjordruten er tænkt som inspiration til din næste cykelferie ved Limfjorden. Vi har planlagt 310 km cykeltur for dig fra Struer til Skive, hvorfra du kan fortsætte videre til Viborg.

Ruten går mange steder langs vandet og er planlagt sådan, at du hver aften lander på et af de mange overnatningssteder i Limfjordslandet. Fjordruten er ideel til en 8 dages cykeltur, men det er selvfølgelig helt op til dig, hvor længe du vil være på farten. Ruten kan ses på endomondo og er opdelt i etaper, som passer til én dags kørsel. Har du brug for hjælp undervejs, er du meget velkommen til at kontakte turistbureauerne i Limfjordslandet. God vind på cykelturen!

1. dag Ankomst i Struer
I Struer er der fx mulighed for wellness i kurbadet på havnen, hvorfra der er flot udsigt til Limfjorden.

2. dag Struer – Lemvig
Se ruten her

ca. 40 km

I Struer kan du opleve Struer Museum med B&O udstilling. Fra Struer går ruten nordpå over Venø og forbi Toftum Bjerge, hvor man ofte kan se paraglidere nyde udsigten fra luften. Herefter fortsætter turen vestpå langs fjorden til havnebyen Lemvig med de hyggelige gågader med mange specialbutikker.

3. dag Lemvig – Nørre Vosborg
Se ruten her
ca. 45 km

Fra Lemvig går ruten vest på til Vesterhavet med rig mulighed for at nyde det store sus af vind og bølger. Besøg Gammelgård Glas og hornvarefabrikken i Bøvlingbjerg. Den sidste del af dagen fortsætter ind i landet igen for at slutte på Nørre Vosborg Herregård og Hotel, hvor H. C. Andersen har boet.

4. dag Nørre Vosborg – Borbjerg Mølle
Se ruten her

ca. 40 km

Denne dag går turen østpå gennem de bløde bakker med marker ind til Danmarks flotteste handelsby, Holstebro, et oplagt sted at gøre holdt for at shoppe. Dagen slutter i spændende afrikansk inspirerede omgivelser med overnatning i safaritelt eller hængekøje på Borbjerg Mølle. Gå en tur og besøg emuer, lamaer, næsebjørne og andre dyr.

5. dag Borbjerg Mølle – Roslev
Se ruten her

ca. 60 km

Fra Borbjerg Mølle cykles nord på til Vinderup og videre til Sønder Lem Vig, et område som er formet af istidens aflejringer for ca. 12.000 år siden. Fra Lihme fortsættes til Spøttrup, hvor Danmarks bedst bevarede middelalderborg Spøttrup Borg kan opleves. Hos Glyngøre Shellfish kan de berømte Limfjordsøsters nydes i østersbaren.

6. dag Roslev – Fur
Del 1
Se ruten her
Del 2 Se ruten her
ca. 30-40 km

Fra Glyngøre cykles nord på forbi den genskabte sø ved Grynderup med et rigt fugleliv. Fur er kendt for sine molerklinter – den største Knudeklint kandiderer til UNESCO’s Verdensnaturarv. Besøg også restauranten Fur Bryghus i den nedlagte molerfabrik.

7. dag Fur – Skive
Se ruten her

ca. 35 km

Fra Fur fortsætter turen syd på langs Sallings østkyst til Thise, hvor det berømte lille andelsmejeri Thise Mejeri ligger. Mejeriet har vundet flere internationale priser for deres lækre oste, som kan købes i mejeriets udsalg. På havnen i Skive slutter turen med overnatning på Hotel Strandtangen.

8. dag Skive - Viborg
ca. 39 km 

Fra Skive cykles østpå ad cykelrute 2 langs den smukke Hjarbæk Fjord, som er et betydningsfuldt rastested for en stor mængde vandfyugle. Her findes bland andet oddere, fiskehejrer, isfugle, flagermus og sæler. I Viborg kan turen slutte med et besøg i Viborg Domkirke og et kig på de unikke Skovgaards malerier.

Del denne side

Hent magasinet Fjordruten - guide til cykelferie ved Limfjorden

Se detaljeret rutebeskrivelse af Fjordruten og få inspiration til oplevelser og overnatning undervejs.

Vi har lagt ruterne på Endomondo - se dem her!

Struer – Lemvig - ca. 40 km
Se ruten

Lemvig – Nørre Vosborg - ca. 45 km
Se ruten her

Nørre Vosborg – Borbjerg Mølle - ca. 40 km
Se ruten

Borbjerg Mølle – Roslev - ca. 60 km
Se ruten

Roslev – Fur - ca. 35 km
Del 1 Se ruten
Del 2 Se ruten

Fur – Skive - ca. 35 km
Se ruten


Besøg turistbureauerne på Fjordruten

Struer Turistbureau
Smedegade 7
7600 Struer

Lemvig-Thyborøn Turistbureau 
Havnegade 14, st. th. 
7620 Lemvig 

Holstebro Turistbureau
Kirkestræde 13
7500 Holstebro 

Skiveegnens Erhvervs og Turistcenter
Østerbro 7 
7800 Skive 

VisitViborg 
Tingvej 2A 
8800 Viborg