Fortælling ved Stubberkloster og Sevel Kirke - juni

På en holm ved Stubbergård Sø ligger resterne af et kvindekloster. Indtil Reformationen var dette et stort og velhavende kloster. Klostret blev ved Reformationen overtaget af kongen, og efterfølgende solgt til adelsmanden Ivar Juul.

Gennem århundrede havde stedet en omtumlet tilværelse. I dag er der en enkelt bygning formentlig med nonnernes spisesal tilbage. Den nyrenoverede Sevel Kirke har mange minder om klostret. Kom og hør historien om klostret og kirken:

Tirsdag den 26. juni kl. 18.00.

Vi drikker vores medbragte kaffe ved bordene ved p-pladserne. Fra p-pladsen går vi ca 1½ km til resterne af klostret. Der fortælles om klostrets historie og om forsøget på udtørringen af søerne omkring 1870.

Fra Stubbergård Sø kører vi til Sevel Kirke, hvor der fortælles om kirkens historie og kirkens sammenhæng med klostret.

Mødested: P-pladsen ved Stubbergård Sø. Kørselsanvisning: Kør til Sevel, gennem Sevel mod Mogenstrup, ca. 1 km. fra Sevel, gammel stråtækt gård på højre hånd, drej ved skilt mod p-pladsen.

Pris: Kr. 20 pr. pers.

Turleder og fortæller: Helge Weis Jensen.

Booking

Fortælling ved Stubberkloster og Sevel Kirke - juni

Vælg et tidspunkt herover.
Antal 20,00 DKK
Pris total 0,00 DKK
Combine er teknisk rejsearrangør og medlem af Rejsegarantifonden – nr. 2685 Combine A/S, Dannebrogsgade 58A, 9000 Aalborg, CVR: 37 34 20 84
Combine A/S

Frilandsmuseet Hjerl Hede

Frilandsmuseet Hjerl Hede viser en bygningssamling af små kulturmiljøer og elementer af det danske landsbyfællesskab. Her kan man gå på opdagelse i regionale variationer af byggeskik, boligindretning og se hvordan man boede og levede som for 100-200 år siden. Bl.a. har Hjerl Hede også Danmarks ældst kendte bondegård, Vinkelgården fra år 1546. Siden 1960´erne har museet arbejdet på at bevare gamle landhåndværk, der er bl.a. en uddannet bødker og en karetmager. Besøg Hjerl Hede og oplev en del af den danske kulturarv. I højsæsonen, i sommerferien og til jul, er museet levendegjort med mere end 100 personer som arbejder i huse og værksteder. Damptoget kører en tur ud på heden, og fra bageren dufter friskbagt brød. Strikkepigerne er i gang og på stenalderbopladsen laves flint til økser. Besøg Restaurant Skyttegården til frokost eller kaffe, eller medbring madkurven, som kan nydes i picnichuset lige ved siden af den historiske legeplads. Tag hele familien med, se, sans og leg jer ind i fortiden. Hunde i snor er også velkomne.
Frilandsmuseet Hjerl Hede Hjerlhedevej 14 7830 Vinderup www.hjerlhede.dk
Åbningstider: Se hjemmeside.