Oplev Rødding – Æblets by i Salling

Kom med på rundvisning i frugtsamlingerne i Rødding - Æblets by i Salling. På turen i maj blomstrer æblerne og i efteråret skal der selvfølgelig smages på den lækre æblemost.

Ideen til projektet blev fostret for mere end 10 år siden. Et af målene var at lave og plante tusindvis af æbletræer ud i vores sogn. Store dele af borgerne er eller har været involveret i arbejdet med at pode, udplante og vedligeholde træerne. Vi har valgt primært at arbejde med gamle danske æblesorter, som vi nu udnytter til at spise, lave æblemost og cider af. Æblekunst er også blevet en del af hverdagen.

Kom og hør nærmere om dette arbejde, og se vores frugttræssamlinger, der rummer æbler, blommer, nødder og spisekastanjer. Samlingerne er skabt som nationale kopisamlinger for bevarelse af genetisk materiale. Der vil blive lejlighed til at smage på vores dejlige æblemost. I april nyder vi smagen af sidste års most, og vi ser forhåbentlig en masse smukt blomstrende æbletræer. I september nyder vi synet og smagen af den nye høst. Måske kan vi smage ægte koldpresset most direkte fra pressen. Og så får du i øvrigt også lov at plukke en pose æbler fra udvalgte træer.

Rundvisningerne er en del af programmet for "Lokale Fortællinger" i limfjordsområdet.

MAJ
19. maj kl. 10.30 - 12.30

SEPTEMBER
8. september kl. 10.30 - 12.30
22. september kl. 10.30 - 12.30

MØDESTED
Nørremarken 4A, 7860 Spøttrup

 

Booking

Oplev Rødding – Æblets by i Salling

Tryk på et tidspunkt herover.
Antal 50,00 DKK
Pris total 0,00 DKK
Samson Travel er teknisk rejsearrangør og medlem af Rejsegarantifonden – nr. 1999 Samson Travel A/S, Havnepladsen 5A, 9900 Frederikshavn, CVR: 31 37 36 62

Foreningen Rødding - Æblets By i Salling

Rødding er ”Æblets By” med de mange æbletræer. Byen som hvert år i efterårsferien holder en æblefestival med boder og underholdning for både børn og voksne.
Kontakt
Læs meget mere på vores hjemmeside www.aebletsby.dk