Østersuge i Efterårsferien 2016

Over hele landet afholdes arrangementer med danske østers. Fra fredag d. 14. oktober til søndag d. 23. oktober fejrer Danmark sine østers, når den danske østersuge ”Oyster Trophy Week” løber af stabelen for sjette år i træk.
Mandag, september 19, 2016

Oyster Trophy Week skyder den danske østerssæson i gang med et festfyrværkeri af østersoplevelser.

Østersen kan findes og spises i Danmark fra efterårsferien og frem til maj. Den danske østersuge har østersoplevelser både for børn og voksne, garvede østersspisere og nysgerrige.

Se programmet på www.oysterw...

Danske østers i verdensklasse

Danmark har to slags østers. De danske Limfjordsøsters er en unik og verdenskendt delikatesse. Af mange betragtes den som verdens bedste østers. Det er den sidste store stamme af den oprindelige europæiske østers, der lever i Limfjorden. I resten af Europa er den europæiske østers ramt af sygdom og bestanden ødelagt af overfiskeri.

Både turister og lokale flokkes nu også om de danske Vadehavsøsters, der findes i bankevis på den sydvestjyske havbund. Det er en stor naturoplevelse at vandre ud i Vadehavet ved lavvande og samle ind af de millioner af østers som lever der. Og hvis man er vant til østers fra køledisken, er det noget helt andet at spise vilde østers. De østers, der er vokset frem i Vadehavet, har bredt sig fra Frankrig, som importerede Stillehavsøsters i begyndelsen af halvfjerdserne efter at de lokale østers var blevet ramt af sygdom.

”Vi har en af verdens fineste og mest eksklusive fødevarer. Men de fleste danskere kender ikke til vores østers. Vi eksporterer dem stort set allesammen. Og der hvor vi sælger dem, er der ingen der aner hvor de kommer fra. De danske østers fortæller både om vores natur, og om behovet for at beskytte oprindelige arter. Vi skal være stolte af, og kendt for, vores østers. Derfor afholder vi den danske østersuge”, forklarer kommunikationschef i Food Organisation of Denmark, Kasper Fogh Hansen.   

 

Del denne side

For mere information

Bag Oyster Trophy Week står de 3 jyske regioner, Konvers og FOOD (Food Organisation of Denmark).

Kasper Sewerin Fogh Hansen Director of Communication, the Food Organisation Of Denmark 26111519

Nordeuropas spisekammer

Ved Limfjorden har vi de bedste og reneste råvarer lige ved hånden.