Sorry if you notice any errors on this page - we're updating our design. Thanks for your patience!
- en del af Lokale Fortællinger 2017

Naturfortællinger

- en del af Lokale Fortællinger 2017

Naturfortællinger

Oplev den helt unikke natur med sø, egekrat, højmose og hede. Hør blandt andet om landskabets dannelse, hvordan naturen plejes og om forsøget på udtørring af Flyndersø. Hvis vi er heldige ser vi både havørn og fiskeørn. Smagsprøver på snaps lavet på urter fra heden.

Se alle fortællinger

 • Fortællevandring på Pilgrimsruten 2017

  Årets Fortællevandring starter ved Trevældcentret. Herfra går turen ind i et smukt naturområde langs Stampestrømmen, der slynger sig gennem bakkerne. Området har historisk været præget af industri og der er spor af hulveje og det gamle kalkværk, som er ved at blive restaureret. Det er en af fortællingerne i Geopark Vestjylland, som er ved at ansøge UNESCO om at blive Global Geopark.
  Fra 395,00 DKK Book
 • Gårdbesøg på Nr. Byskov 6. juli 2017

  Tag familien med på besøg hos et ægte vestjysk landbrug.
  Fra 50,00 DKK Book
 • Miniferie - Skaldyrskole og Havneatmosfærre - Den 14. - 16. september 2017 (Hotel Pakhuset)

  Nordens største træskibssejlads kommer til Nykøbing Mors, torsdag den. 14. september 2017. Kom og se de ca. 60 smukke træskibe lægge til kaj. Havnen er omdannet til en livlig markedsplads, der frister med mad, forfriskninger udstillinger, tombolaer og underholdning. Om fredagen kan du blive din egen stjernekok for en aften på Dansk Skaldyrcenters Skaldyrskole. 2 overnatninger på Hotel Pakhuset inkl. morgenmad og menu på Dansk Skaldyrcenter. DKK 1.395,- pr. person i dobbeltværelse.
  1.395,00 DKK Book
 • Aftensejlads med Limfjordsbussen (fra Nykøbing Havn)

  Aftensejlads (fra Nykøbing Mors Havn) Hyggelig aftentur på Limfjorden hvor der er tid til at nyde det betagende landskab og den smukke fjord. Afgang fra Nykøbing Mors Havn eller ved trinbrættet ved Sallingsund Færgekro (under broen). Pris fra Nykøbing: DKK 149,- pr. voksen / Dkk 75,- pr. barn (inkl. gebyr.) Pris fra Sallingsund: DKK 100,- pr. voksen / Dkk 50,- pr. barn (inkl. gebyr.)
  Fra 149,00 DKK Book
 • Fortællingen om Furs unikke landskab

  Limfjorden rummer en helt unik fortælling. Faktisk er landskabet så specielt, at det kandiderer til at blive Naturverdensarv. Klinter, sten og landskab beretter om tidens gang og voldsomme klimaændringer drevet frem af vulkansk kulkraft. I museets geopark og i eksperimentarium ”Fur skabelse” fortælles om alt dette – og til slut demonstreres en frådende vulkan i udbrud.
  Fra 65,00 DKK Book
 • Gårdbesøg Fladhede 3. august 2017

  Tag familien med på besøg hos et ægte vestjysk landbrug. Fladhede er en malkekvægsgård, som Linda og Lars Nielsen har drevet siden 2004, hvor de overtog den efter Lars’ far. På gården er desuden ansat en elev, der hjælper parret med den daglige drift.
  Fra 50,00 DKK Book
 • Miniferie med guidet sejlads Mors Rundt

  Miniferie med guidet sejlads Mors Rundt Vi tilbyder en 3-dages miniferie med 2 overnatninger på Limfjordsøen Mors, hvor du den ene dag ser øen fra søsiden og oplever hvordan landskabet ændrer sig dramatisk fra nord til syd. Der er frokostpause ved Vildsund og frokosten nydes på Ø. Vildsund Gl. Færgekro: Stjerneskud eller pariserbøf. Der er mulighed for at købe forfriskninger på sejlturen. Pris pr. person i db.værelse på Danhostel Kr. 1.224 inkl. gebyr.
  Fra 1.224,00 DKK Book
 • Fur rundt i bus med guide inkl. sejltur fra Nykøbing M.

  Sejl fra Nykøbing til Fur. Ved havnen venter bussen og du får en flot tur rundt på Fur med guide, som fortæller om øen og den seværdigheder. Turen rundt på Fur varer ca. 2 timer.
  Fra 325,00 DKK Book
 • Lille foredrag om et aktuelt emne

  Lille foredrag om et aktuelt emne Skaldyrcentrets foredrag henvender sig til den almene befolkning og der vil blive fokuseret på aktuelle emner og forskning som er relevant for dyre- og plantelivet i Limfjorden. Foredraget varer ca. 30 minutter og der vil efterfølgende være kaffe og kage. Her vil der også være tid til afklarende spørgsmål. Pris pr. person: DKK 45,- inkl. kaffe og kage.
  Fra 45,00 DKK Book
 • Ophold med Østerssafari og Skaldyrskole - Den 23.-24. september 2017 (Danhostel)

  Ophold med Østerssafari og Skaldyrskole - Den 23.-24. september 2017 (Danhostel). Pris pr. person i delt dobbeltværelse, Dkk 950,-
  950,00 DKK Book
 • Får og hyrdehundeopvisning på Gjellerodde

  Tag med fårehyrden Tove og se hvordan hendes dygtige hunde hurtigt kan flytte rundt med den store folk af får dertil dagligt sørger for naturplejen på spidsen af Gjellerodde
  Fra 50,00 DKK Book
 • Sælsafari med Traktorbus

  Tag med traktorbussen på tur ud i Limfjorden ad den kilometerlange dæmning ved Rønlandmøllerne. Undervejs fortæller guiden om de store havmøller, områdets natur og egnen. Den fantastiske tur på diget fører os ud midt i Limfjorden i nærheden af sandbankerne, hvor sælerne ligger og hviler sig.
  Fra 65,00 DKK Book
 • Sælsafari-tur i båd med glasruder

  Kom med Danmarks første hurtiggående båd med glasruder i bunden og 3D sonar til lokalisering af skibsvrag.
  Fra 189,00 DKK Book
 • Hvad finder vi i strandkanten

  Hvad finder vi i strandkanten Marinebiologi for begyndere Vi mødes på Dansk Skaldyrcenter. Med waders og spand finder vi et spændende sted ved fjorden, hvor vi går på jagt med net, vandkikkert og undervands-kamera. Fangsten samler vi i små akvarier og glas og vi snakker om det vi finder. Der vil også være mulighed for at benytte mikroskop til at studere mindre dyr/planter, som man ikke umiddelbart kan se med det blotte øje. Denne aktivitet er mindst lige så interessant for voksne som for børn! Pris pr. person: Dkk 100,- Tilmelding til Morsø Turistbureau, tel. 9772 0488, mail: mt@visitmors.dk
  Fra 100,00 DKK Book
 • Sejlture - Guidet tur Mors Rundt ad Søvejen med Bertha K

  Nyd den enestående natur når "Bertha K" fragter dig langs kysten øen rundt. Du oplever hvordan det smukke landskab ændrer sig dramatisk fra nord til syd. Frokostpausen holdes ved Øst Vildsund Gl. Færgekro.
  Fra 395,00 DKK Book
 • Guidet naturvandring ved Flyndersø

  Oplev den helt unikke natur med sø, egekrat, højmose og hede. Hør blandt andet om landskabets dannelse, hvordan naturen plejes og om forsøget på udtørring af Flyndersø. Hvis vi er heldige ser vi både havørn og fiskeørn. Smagsprøver på snaps lavet på urter fra heden.
  Fra 20,00 DKK Book